Schutting laten plaatsen

Je overweegt een schutting laten plaatsen of zelf te plaatsen.

Een schutting laten plaatsen begint met slim nadenken zoals je op goede voorbereiding hebt kunnen lezen.

Koop materiaal en arbeid als compleet product in wanneer je een schutting inclusief plaatsen koopt. Dus als levering van alle onderdelen zoals schermen, grondankers, balken, staander en bevestigingsmateriaal inclusief montage van de tuinafscheiding. Standaard poorten worden afgehangen en hekwerken op maat ingemeten en later gemonteerd.

Er zijn 2 manieren van een schutting laten plaatsen inkopen. Koop de klus als aanneemsom voor een totaalopdracht met vaste prijs. Of kom samen met de leverancier tarieven overeen voor materiaal en montage. Bespreek hierbij vooraf alle mogelijke kosten af, denk aan bezorgkosten, kilometervergoeding, arbeidsloon (uurtarief) en met hoeveel mensen ze komen monteren. Soms is er belastingvoordeel te halen, kijk op BTW Bouw voor eventuele mogelijkheden.

Vraag de leverancier om een inschatting van de verwachte uren voor montage, zo weet je waarmee je rekening kunt houden. Hou hierbij voor jezelf een marge van zo’n 10% extra, zo heb je de kosten aardig in beeld en kun je een financiële tegenvaller door uitlopen van de klus opvangen. Of spreek dus aan vaste aanneemsom af voor de gehele klus, dan weet je vooraf precies wat het kosten gaat.

Voor uitbesteding van het werk als aanneemsom moet de situatie per plaatse bekend zijn. En al je wensen wat betreft materiaal en uitvoering vooraf volledig helder hebben. In dat geval is uitbesteden van de schutting plaatsen tegen afgesproken prijs vaak de beste optie. Laten monteren is zeker gemakkelijker dan je kunt lezen over schutting zelf plaatsen, wat overigens wel weer andere voordelen heeft.

Spreek goed  af wanneer men de schutting komt plaatsen. Overleg af hoe de situatie erbij moet liggen en vraag wat de montageploeg allemaal nodig heeft voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Denk aan water, elektriciteit, wc en schaftgelegenheid. Zorg dat alles klaar staat als men komt zodat ze na aankomst gelijk goed aan de slag kunnen.

Zorg ook goed voor de monteurs die de schutting plaatsen, een lekkere bak koffie en een drankje tussendoor wordt gewaardeerd en komt het werk en extra wensen meestal ten goede!

 

Bekijk ook zelf plaatsen van schuttingen en andere mogelijkheden van tuinhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>