Zelf schutting plaatsen

Je overweegt om zelf schutting plaatsen of te laten plaatsen.

Bestel voor zelf schutting plaatsen alle onderdelen online,
of koop schuttingen online bij het tuincentrum of plaatselijke bouwmarkt

Het voordeel van materiaal voor zelf schutting bouwen persoonlijk ophalen is dat je de beste schermen uit voorraad kunt kiezen. Hout is een natuurproduct waardoor er wel eens een kromming, onregelmatigheid of kleine beschadiging aan de panelen en balken kan zitten.

Bij schuttingen online bestellen heb je deze mogelijkheid van zelf beste elementen uitkiezen natuurlijk niet. Waar weer tegenover staat dat je online bestelde schuttingpanelen keurig thuis bezorgd worden.

Voor eenvoudig alle onderdelen transporteren vanaf de winkel naar huis kun je goedkoop een Aanhanger huren. De kosten hiervan zijn vergelijkbaar met de gebruikelijke vrachtbijdrage van online bestellingen. Vergelijk de prijzen op internet en bereken wat het voordeligst is. Hou bij prijs vergelijken en aankoop rekening met alle prijzen inclusief BTW tarief.

 

Schutting modellen

Schuttingen zijn er in veel modellen en uitvoeringen te koop. Een overzicht met meest geplaatste schuttingen:

  • Houten schutting

  • Composiet schuttingen

  • Betonnen schutting

  • Houten schutting

  • Hout beton schutting

Deze schuttingen zijn volop verkrijgbaar en in veel varianten te koop. Het kopen en plaatsen van alle varianten komt in basis op hetzelfde principe uit. Als er grote afwijkingen zijn proberen we deze te met aanvullend bouwadvies te benoemen.

 

Houten planken

Als je echt een bijzondere schutting wil, kun je deze helemaal zelf van houten planken maken. Dan heb je volledig de vrijheid in tuinhout en schutting samenstelling kiezen, een schutting van sloophout is standaard niet te koop. Voor financieel voordeel hoef je zelf je schutting maken waarschijnlijk niet te overwegen. De Bouwmateriaal prijs van losse onderdelen is vaak duurder dan standaard schuttingdelen kopen. Bedenk vooraf het uiterlijk en opbouw van deze schuttingpanelen. Als goede voorbeelden en detailtekeningen van hekken, schuttingen en bruggetjes kun je Tekeningen downloaden.

 

Schutting plaatsen

Begin bij zelf een schutting plaatsen na goede voorbereiding altijd met bepaling van de bouwlijnen. Deze positie uitzetten kan met een touw als maatvoering van de te plaatsen schutting. Markeer hoeken, poorten en deuren vooraf, geef aan waar eventueel het passtuk komt. Lees het schutting bouwen stappenplan voor meer zelfbouwtips.

 

Schutting plaatsen vergunning

Hou altijd rekening met gemeentelijke beperkingen en vraag indien nodig tijdig een vergunning voor het plaatsen van schuttingen. Soms is ook een melding maken van schutting plaatsing aan gemeente al voldoende. Een schutting kan het hele jaar door geplaatste worden, zelfs bij vorst in de grond zijn er voor professionals mogelijkheden. Kies uit de best verkochte schuttingen van Nederland, bekijk het volledige overzicht op schutting plaatsen.

Zelf een schutting plaatsen is een nauwkeurig werkje, maar met beetje voorbereiding en goede wil prima te doen. Zeker door een handige doe-het-zelver met wat hulp van 1 of 2 personen samen die van aanpakken weten. De gebruikelijke werkwijze van dit schutting bouwteam gaat globaal volgens het zelf schutting plaatsen stappenplan.

Overweeg een schutting laten plaatsen, bekijk goede voorbereiding en het schutting bouwen stappenplan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>