Schutting plaatsen

Zelf schutting plaatsen als doe-het-zelf klus of schutting kopen en laten plaatsen door leverancier

Een schutting plaatsen begint met goede voorbereiding van het bouwplan. Verschillende schuttingen vergelijken op uiterlijk prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Als je samen met buren een schutting deelt, betrek hen dan ook bij de aankoop van een nieuwe schutting.

Ga je de erfafscheiding zelf plaatsen of wil je de schutting kopen bij een leverancier doe ook kan plaatsen? Opgedane kennis van schuttingen plaatsen delen we uit eigen ervaring graag met je met.

Een kant en klaar schutting kopen bij leverancier inclusief laten plaatsen van de schutting is verstandig als je zelf geen ervaren klusser bent. Bekijk in dat gevel waar je bij inkopen van schuttingen en Prefab Elementen je voordeel kunt doen zodat je de beste deal sluit.

Bij een schutting laten plaatsen wordt je tuinscherm vakkundig door de leverancier geplaatst, vaak is montage op korte termijn mogelijk. Koop voor een goede prijs met garantie en zonder financiële verassingen achteraf. Vergelijk eenvoudig schutting prijzen online.

Ook als je zelf een schutting plaatsen gaat helpt de info hier je met enkele praktische tips voor schuttingen monteren. Koop prefab elementen voor snelle montage, maak voor losse planken kopen eerst een Bouwtekening. Zelf plaatsen van de tuinafscheiding bespaart geld (geen montagekosten) en eigen arbeid geeft je een voldaan gevoel. Zo kun je nog jaren genieten van een zaterdag schutting bouwen met vrienden.

 

Schutting plaatsen stappenplan

Of je nu  een schutting laat plaatsen of zelf een schutting bouwen gaat, neem in elk geval het schutting plaatsen stappenplan door. Het geeft inzicht in alle uit te voeren werkzaamheden en praktische schutting laten plaatsen advies.

 

Zelf plaatsen of schutting laten zetten?

Wat is beter; een schutting kopen en zelf plaatsen of een schutting laten leveren inclusief plaatsing? Voordeel van een schutting laten plaatsen versus nadeel van een schutting zelf plaatsen is voor iedereen anders. Vergelijk de genoemde verschillen en bepaal wat voor jou situatie de beste optie is.

Bekijk adviezen voor een schutting laten plaatsen en vergelijk deze met de voordelen van een schutting zelf plaatsen. In alle gevallen is bij schuttingen plaatsen goede voorbereiding het halve werk. Lees de verschillen daarom eerst even met aandacht door, bekijk voor meer inzicht ook het stappenplan vol tips.

 

Schutting plaatsen voorbereiding

Kies welke schutting uitvoering je graag wil plaatsen en overweeg de beste materiaalkeuze per situatie. Vergelijk verschillende tuinhout mogelijkheden, denk aan een houten schutting, schutting van beton, combi van materialen of een composiet schutting.

 

Bouwvergunning nodig?

Bepaal de plaats van de schutting op het perceel, hou hiermee altijd rekening met gemeente-eisen. Zo is de rooilijn bepaald en mag niet altijd op de erfgrens gebouwd worden.

Ook is de maximale schuttinghoogte per gemeente voorgeschreven, waarbij hoogte aan straatkant kan afwijken van maximale schuttinghoogte op erfgrens met de buren. En soms zelfs het uiterlijk door de gemeente voorgeschreven en het materiaal door welstand bepaald.

Alle voorschriften voor schuttingen kun je bij de gemeente per woonplaats opvragen of online downloaden.

Overleg met buren

Een enkele keer is een vergunning aanvraag voor plaatsen van schuttingen noodzakelijk. Regel dit tijdig in je Bouwplanning want deze procedure met inspraakmogelijkheid omwonenden duurt vaak 6 weken en langer. Eerder de schutting bouwen dan vergunningafgifte is op eigen risico. Wanneer de vergunning afgewezen wordt loop je risico dat de schutting aangepast of zelfs afgebroken moet worden.

Benader voor inkoop van materiaal ook alle betrokken aanliggende buren en informeer ze over je bouwplannen voor het plaatsen van een schutting. Wellicht vinden ze het een goed idee en kun je samen de uitvoering bepalen, samen kopen en gezamenlijk plaatsen.

Als je samen niet goed tot overeenstemming komt is een mediator inschakelen een goede mogelijkheid om burenruzie te voorkomen.

 

Kosten delen en BTW schutting

Het gezamenlijk delen van alle kosten kan hiervan een groot financieel voordeel zijn. Door belastingstimulering is soms een fiscaal voordeel te halen, kijk hiervoor op BTW Bouw. Ook kun je met de buren overleggen om de schutting op de erfgrens te zetten, je bent dan gezamenlijk eigenaar van de erfafscheiding. Daarnaast staat de schutting dan precies op de scheiding, dat scheelt weer enkele centimeters ruimte van je tuin.

Maar ook als je niet samen met de buren wil beslissen over de nieuwe schutting is het prettig om de buurt even over je bouwplannen in te lichten. Kleine moeite van aardig sociaal gedrag en voorkomt vaak onenigheid achteraf. De mens houdt van nature niet van verandering, tijdig informeren voorkomt dat buren zicht gepasseerd voelen.

Schutting kopen of plaatsen uitbesteden

Voorbereiding en gemeentelijke bepalingen gelden zowel voor zelf plaatsen als een schutting laten plaatsen. Als je er nog niet helemaal uit bent wat voor jou de verstandigste keuze is lees dan beide artikelen inclusief het stappenplan zeker door voor tips en achtergronden.

Als je al wel een keuze gemaakt hebt, kijk dan direct op schutting laten plaatsen of zelf schutting plaatsen. Beide situaties doornemen helpt je waarschijnlijk altijd vooruit.

Bekijk alle schuttingen modellen en andere mogelijkheden in het tuinhout overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>